• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Οικοσελίδα

Σύστημα Διοίκησης Σχολείου

Κυρώσεις παιδαγωγικής φύσης στο πλαίσιο εφαρμογής της σύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης

Παροχή συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου

Επιστολή προς τους γονείς για διαδικτυακή εκπαίδευση

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟΛΗΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ για τη σχολική χρονιά 2020 - 2021

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την ανανεωμένη έκδοση της ιστοσελίδας του σχολείου μας. Εκ μέρους της Διεύθυνσης, των Καθηγητών και της Μαθητικής Κοινότητας σας καλωσορίζουμε στο δικό μας κομμάτι του κυβερνοχώρου, το οποίο αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας και προβολής του έργου του Σχολείου.

Η πανδημία του CoVid19, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα που είχε και εξακολουθεί δυστυχώς να έχει και κατά την φετινή χρονιά, έχει ωστόσο αναδείξει την ωφελιμότητα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και της επικοινωνίας με την χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας και  πληροφορικής. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και η δημιουργία και συντήρηση αυτής της ιστοσελίδας. Οι μαθητές μας, οι γονείς αλλά και οι υπόλοιποι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα μπορούν να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας και για τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε.

Εύχομαι και ελπίζω η εξέλιξη της πανδημίας να μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε δια ζώσης τα προγράμματα και τους στόχους που έχει καθορίσει το ΥΠΠΑΝ αλλά και τους ιδιαίτερους στόχους που εμείς ως σχολική μονάδα έχουμε ορίσει.

Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά το δημιουργό της ιστοσελίδας καθηγητή Πληροφορικής κ. Χρήστο Γαβριηλίδη και το φιλόλογο κ. Σωτήρη Χατζηλοϊζή που επιμελείται τα κείμενα και τη φωτογράφιση, καθώς και όλους τους συναδέλφους που έχουν συμβάλει στον εμπλουτισμό της.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

 

Οι δραστηριότητες μας:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ S.K.I.L.L.E.D στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας

17-23 Νοεμβρίου, 2019
Το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας φιλοξένησε πέντε εταιρικά σχολεία στα πλαίσια του Ευρωπαικού Προγράμματος ERASMUS+ με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Η φιλοξενία έγινε με στόχο τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης S.K.I.L.L.E.D (Sharing Key Ideas Learning for Life in Educational Digitalization) από τους συμμετέχοντες οι οποίοι είναι:

■ Offentliches Stiftsgymnasium der Benediktiner (coordinating school) – Austria

■ Sint-Gummaruscollege – Belgium

■ Aristotelio College – Greece

■ Liceo Scientifico Statale “Sandro Pertini” – Italy

■ IES Joaquin Turina – Spain

■ Pagyprio Lykeio Larnacas – Cyprus

Ο στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση, ανάπτυξη και βελτίωση ψηφιακών δεξιοτήτων για καθηγητές και μαθητές.  Μέσα από το πρόγραμμα θα ενισχυθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μάθηση και στην εκπαίδευση, η καινοτομία στη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας, η ενίσχυση της ανάλογης ψηφιακής επάρκειας για την εκπαίδευση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του σχολείου στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής επανάστασης μέσα από την ενδυνάμωση του επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προφίλ του καθηγητή καθώς και η καινοτομία στην εκπαίδευση της ψηφιακής εποχής.

Οι θεματικές του προγράμματος θα είναι:

■ Νέες τεχνολογίες και ψηφιακή επάρκεια

■ Αγορά εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός και νεανική ανεργία

■ Νέες καινοτόμες  εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και διδακτέα ύλη

Τα  ευρωπαϊκά εταιρικά σχολεία εκπροσωπήθηκαν  από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος και τον συντονιστή του προγράμματος. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και μια σειρά εργασιών για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Η υποδοχή των εταίρων συναδέλφων πραγματοποιήθηκε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας την εβδομάδα 18-23 Νοεμβρίου, 2019. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχε προγραμματιστεί ένας κύκλος εργασιών με τη συμμετοχή αξιότιμων συνεργατών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το κέντρο Καινοτομίας της Microsoft από το European University. Εκτός από τις εργασίες οι φιλοξενούμενοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο και να απολαύσουν την κυπριακή κουζίνα.  Η λήξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων «Τάσος Μητσόπουλος» του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας, στις 22 Νοεμβρίου 2019, όπου οι συνάδελφοι καθηγητές αξιολόγησαν την εβδομάδα εργασιών και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 2020  με εμπλοκή μαθητών, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

5 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζαράκι Συνδέσμου Γονέων

29 Νοεμβρίου Διάλεξη για οδική ασφάλεια

20 Νοεμβρίου, 1η Αιμοδοσία

17 Νοεμβρίου, Εκδήλωση Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου, Καταδίκη Ψευδοκράτους

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

1η Οκτωβρίου, Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Εβδομάδα Κινητικότητας: Move Week - Be Active at work

Πρώτη μέρα στο σχολείο, Αγιασμός, 9 Σεπτεμβρίου 2018

 

Δραστηριότητες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς:

29 Μαρτίου: Εορτασμός Έναρξης Απελευθερωτικόυ Αγώνα 1955-59

25 Μαρτίου: Παρέλαση

22 Μαρτίου: Εορτασμός Έναρξης Ελληνικής Επανάστασης 1821

21 Μαρτίου: Διάλεξη για τις συνέπειες του καπνίσματος

20 Μαρτίου: Παζαράκι στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας

15 Μαρτίου: Έρανος για "Ένα Όνειρο, Μια Ευχή"

13 Μαρτίου: Διάλεξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση

7 Μαρτίου: Μέρα Εκπαιδευτικού

5 Μαρτίου: Ημέρα Μνήμης Γρηγόρη Αυξεντίου

11 Φεβρουαρίου: Παζαράκι βιβλίου

31 Ιανουαρίου: Διάλεξη για την Κυπριακή Διάλεκτο στα πλαίσια της Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας

29 Ιανουαρίου: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Γραμμάτων 30 ιανουαρίου

29 Ιανουαρίου: Διάλεξη από τον ποιητή 'Αντη Κανάκη στα πλαίσια της Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας

29 Ιανουαρίου: Διάλεξη για Οδική Ασφάλεια

19 Ιανουαρίου: Ημέρα Μνήμης Εθνάρχη Μακαρίου

14 Δεκεμβρίου: Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι

5-7 Δεκεμβρίου: Τριήμερο Εργασίας

16 Νοεμβρίου: Εκδήλωση Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου: Εκδήλωση Καταδίκης Ψευδοκράτους

5 Νοεμβρίου: Πρώτη Αιμοδοσία

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις 26 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά την παράδοση του λαβάρου και των σημαιών στους πρωτεύσαντες μαθητές μας και την ορκωμοσία των σημαιοφόρων και παραστατών, παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο έπος του 1940 με μουσική, πεζά κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και χορούς.

Το καλλιτεχνικό αφιέρωμα πλαισιωνόταν και από τραγούδια και χορογραφίες. Το μουσικό σχήμα και η χορωδία του σχολείου ερμήνευσαν τα τραγούδια «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Έφεδρος Ανθυπολοχαγός», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή» και «Ας κρατήσουν οι χοροί». Το χορευτικό σχήμα του σχολείου χόρεψε Πωγωνίσιο, Καλαματιανό, Ζωναράδικο, Πάτημα Λήμνου.

Στις 28 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος στη δοξολογία και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.

1η Οκτωβρίου: Επέτειος ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το σχολείο μας στις 28 Σεπτεμβρίου  γιόρτασε την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας με απαγγελίες, τραγούδια και χορούς.

Αγιασμός, 25 Σεπτεμβρίου 2018:

Πρώτη μέρα στο σχολείο, 10 Σεπτεμβρίου 2018:

 

 

Υπεύθυνος Ιστοσελίδας: Χρήστος Γαβριηλίδης, καθηγητής πληροφορικής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021